Skip to content

Wictor förvärvar FMG+ AB

Pressmeddelande

Wictor förvärvar FMG+ AB

Pressmeddelande

Pressmeddelande, 31/7-2020

Idag, den 31 juli 2020, blir Wictor Family Office ny ägare till FMG+ AB. Förvärvet stärker positionen som svensk förmögenhetsförvaltare och kompletterar verksamheten med ytterligare specialist- och affärsområden.

Wictor Family Office är en av Sveriges snabbast växande förmögenhetsförvaltare och en modern utmanare på en annars traditionell marknad. Bolaget navigerar genom individuellt skräddarsydda lösningar sina kunder i den komplexa värld som följer med en förmögenhet. Huvudkontoret är placerat på Kaptensgatan i Halmstad med lokala kontor i Malmö och Stockholm.

– När vi planerade för bolagets expansion så sökte vi aktivt en aktör som delar våra värderingar. FMG+ har en närmast identisk affärsfilosofi där det personliga mötet och genuina affärsrelationer står i fokus, säger Sara Viktorsson, CEO på Wictor Family Office.

Bolagens sampräglade syn på opartisk rådgivning med kundens bästa i fokus gör sig särskilt tydlig i synen på betalningsmodell, där man implementerat en arvodesbaserad sådan utan provisioner och tredjepartsersättningar. Vidare företräder båda bolag samma kundsegment; förmögna och med ett behov av opartisk rådgivning, varför förutsättningarna för att integrera verksamheterna är optimala.

Stockholmsbaserade FMG+ är en förvaltnings- och rådgivningsaktör med ett internationellt kundengagemang som, utöver de traditionella frågeställningarna är specialiserade på två huvudsakliga affärsområden:

  • Kapitalstarka företagsägare, och
  • Framgångsrika individer inom ’sport och entertainment’.

 – Vi ser fram emot att erbjuda den nu gemensamma kundstocken såväl som framtida kunder en ännu starkare portfölj av rådgivnings- och förvaltningstjänster, säger Martin Aastrup, CEO på FMG+.

Som en del av affären kommer de tre grundarna Jonas Kjellberg, Martin Aastrup och Robert Claesson samt övrig personal att börja arbeta hos Wictor Family Office – fortsatt positionerade på det befintliga kontoret på Kornhamnstorg i Stockholm. Vidare går grundarna in som delägare i Wictor Family Office.

Presskontakt: Sara Viktorsson, sara@wictorfamilyoffice.com