Wictor förvärvar FMG+ AB

Pressmeddelande

Wictor förvärvar FMG+ AB

Pressmeddelande

Pressmeddelande, 31/7-2020

Idag, den 31 juli 2020, blir Wictor Family Office ny ägare till FMG+ AB. Förvärvet stärker positionen som svensk förmögenhetsförvaltare och kompletterar verksamheten med ytterligare specialist- och affärsområden.

Wictor Family Office är en av Sveriges snabbast växande förmögenhetsförvaltare och en modern utmanare på en annars traditionell marknad. Bolaget navigerar genom individuellt skräddarsydda lösningar sina kunder i den komplexa värld som följer med en förmögenhet. Huvudkontoret är placerat på Kaptensgatan i Halmstad med lokala kontor i Malmö och Stockholm.

– När vi planerade för bolagets expansion så sökte vi aktivt en aktör som delar våra värderingar. FMG+ har en närmast identisk affärsfilosofi där det personliga mötet och genuina affärsrelationer står i fokus, säger Sara Viktorsson, CEO på Wictor Family Office.

Bolagens sampräglade syn på opartisk rådgivning med kundens bästa i fokus gör sig särskilt tydlig i synen på betalningsmodell, där man implementerat en arvodesbaserad sådan utan provisioner och tredjepartsersättningar. Vidare företräder båda bolag samma kundsegment; förmögna och med ett behov av opartisk rådgivning, varför förutsättningarna för att integrera verksamheterna är optimala.

Stockholmsbaserade FMG+ är en förvaltnings- och rådgivningsaktör med ett internationellt kundengagemang som, utöver de traditionella frågeställningarna är specialiserade på två huvudsakliga affärsområden:

  • Kapitalstarka företagsägare, och
  • Framgångsrika individer inom ’sport och entertainment’.

 – Vi ser fram emot att erbjuda den nu gemensamma kundstocken såväl som framtida kunder en ännu starkare portfölj av rådgivnings- och förvaltningstjänster, säger Martin Aastrup, CEO på FMG+.

Som en del av affären kommer de tre grundarna Jonas Kjellberg, Martin Aastrup och Robert Claesson samt övrig personal att börja arbeta hos Wictor Family Office – fortsatt positionerade på det befintliga kontoret på Kornhamnstorg i Stockholm. Vidare går grundarna in som delägare i Wictor Family Office.

Ansvarig utgivare: Philip Syrén, philip(at)wictorfamilyoffice.com / 072-080 83 12

Presskontakt: Sara Viktorsson, sara(at)wictorfamilyoffice.com

Din integritet är vår högsta prioritet

Med ambition att förbättra ditt digitala besök hos oss så använder vi s.k. "cookies". Genom din närvaro accepterar du desamma. Genom att klicka på rubriken ovan kan du läsa mer om såväl dessa som vårt övriga integritetsarbete.