Skip to content

Wictor inleder sitt
viktigaste samarbete någonsin

Lanserar donationsprogram till förmån för barnrättsorganisationen Maskrosbarn

Wictor inleder sitt
viktigaste samarbete någonsin

Lanserar donationsprogram till förmån för barnrättsorganisationen Maskrosbarn

Wictor inleder sitt viktigaste samarbete någonsin

Wictor Family Office och barnrättsorganisationen Maskrosbarn inleder ett samarbete som syftar till att uppmärksamma och stötta de barn i Sverige med föräldrar som lider av missbruk, psykisk ohälsa eller utsätter dem för våld.

”Maskrosbarn” är barn som har det svårt hemma men med rätt stöd klarar sig ändå; ungefär som en maskros kan växa upp genom asfalten. Ett passande namn på organisationen som sedan 2005 arbetat för att förbättra barns levnadsvillkor genom olika insatser så som föreläsningar, utbildningar och stödverksamhet i form av helg- och lovläger, torsdagsmys, stöd via Internet och personlig kontakt via coacher. Insatser som är extra viktiga nu under sommaren då skolor och fritidsverksamheter är stängda.

Via Wictor Family Office’s välgörenhetsplattform Wictor Charity utvärderas och väljs samarbetspartners. Initiativ som väljs är en direkt spegling av såväl ägare som kunders värderingar och att man nu krokar arm med Maskrosbarn betyder extra mycket för medgrundaren Sara Viktorsson, vars familj länge varit engagerad i den typ av välgörenhetsinsatser som barnrättsorganisationen fokuserar på. Saras föräldrar öppnade nämligen upp sitt hem och agerade under många år familjehem.

– Därför har jag 13 syskon, vilket jag är väldigt stolt över. Frågorna ligger mig inte bara varmt om hjärtat – utan har också präglat mig som person, berättar Sara Viktorsson som tillsammans med systern Anna Kalén kom att initiera samarbetet.

Anna är själv ett maskrosbarn som hade turen att omringas av lärare som såg att allt inte stod rätt till och hjälpte henne. Inspirerad av dessa valde hon den akademiska banan – och arbetar idag som lärare i ämnena samhälle, religion och geografi. Hon är också anledningen till att Wictor idag lanserar ett donationsprogram till förmån för Maskrosbarn:

– Vi satt och pratade om välgörenhetsarbete en kväll, då Sara berättade om sin vision. Hon ville skapa en plattform för att hjälpa unga utsatta och bistå dem en betydelsefull tillvaro och positiv världsbild. Desto mer hon berättade om ambitionen, desto mer insåg jag att organisationen redan finns, säger Anna Kalén som sedan tidigare kände till Maskrosbarn och deras arbete.

Vi hjälper kunder att hjälpa

Filantropi och välgörenhet kan vara ett av livets mest betydelsefulla och givande åtaganden. När det genomförs riktigt kan det bidra enormt till en positiv förändring i andra människors liv – och vår värld generellt. Så som för alla seriösa åtaganden krävs sofistikerad kunskap, verktyg och resurser i syfte att nå framgång.

– Vi är därför glada att arbeta tillsammans med Maskrosbarn, en välskött organisation som kan hjälpa våra kunder och oss att faktiskt uppnå den inverkan vi föreställer oss, avslutar Sara.

Om samarbetet

Wictors vision med projektet är att färre ungdomar ska fara illa och tillsammans med Maskrosbarn tar man konkret tag i det allvarliga faktum att barn och ungdomar i Sverige lever i hem där minst en förälder antingen mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk.

I samband med att vi synliggör den rådande problematiken presenteras också organisationen och således ett sätt att hjälpa till. Förutom det löpande donationsprogrammet riktat mot kunder och ägare kommer Wictor Family Office att arrangera diverse evenemang till förmån för Maskrosbarn.

För frågor om samarbetet: Philip Syrén, philip(at)wictorfamilyoffice.com / 072-080 83 12

Maskrosbarns vision: Vi anser att alla barn och ungdomar ska ges förutsättningar att växa upp till att bli välmående individer utan negativa konsekvenser av sin uppväxt.

Genom att arbeta aktivt för att ge barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid.

Läs mer om organisationen på deras officiella hemsida.

Gör en engångsdonation

Varje gåva som skänks går oavkortat till Maskrosbarn. Märk överföringen ”maskrosbarn”.

Swish: 123 252 38 92​

Bankkonto: 8901-1,694 310 758-8

Video: De här ungdomarna berättar om hur det känns att bli utsatta för våld av den som står dem allra närmast. Om våld och övergrepp inom hemmets väggar, där vi vill tro att barn är som allra tryggast.

Spela videoklipp